A_BIO_AGRO_950

Malta produkuje mniej mięsa

3 grudnia 2015
Jak informuje FAMMU/FAPA, w ostatnim kwartale 2012 r. produkcja mięsa na Malcie obniżyła się o 3 proc. do 3,1 tys. ton.
Spadek ten był wynikiem przede wszystkim redukcji produkcji wieprzowiny (o 12 proc.). W tym samym okresie produkcja mięsa wołowego oraz mięsa z broilerów zwiększyła się bowiem odpowiednio o 22,3 proc. oraz 6 proc.


Wartość wyprodukowanego mięsa wyniosła 6,9 mln EUR, tj. była o 9,1 proc. większa niż przed rokiem.



POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę