Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Malta produkuje mniej mięsa

3 grudnia 2015
Jak informuje FAMMU/FAPA, w ostatnim kwartale 2012 r. produkcja mięsa na Malcie obniżyła się o 3 proc. do 3,1 tys. ton.
Spadek ten był wynikiem przede wszystkim redukcji produkcji wieprzowiny (o 12 proc.). W tym samym okresie produkcja mięsa wołowego oraz mięsa z broilerów zwiększyła się bowiem odpowiednio o 22,3 proc. oraz 6 proc.


Wartość wyprodukowanego mięsa wyniosła 6,9 mln EUR, tj. była o 9,1 proc. większa niż przed rokiem.



POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę