Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Małe zainteresowanie żywnością ekologiczną w Wielkiej Brytanii

15 października 2004

Według badań przeprowadzonych w Wielkiej Brytanii, świadomość korzyści wynikających ze spożywania żywności ekologicznej w tym kraju jest niewielka mimo prowadzonej od 30 lat promującej ją kampanii.

Dwu na pięciu brytyjskich konsumentów uważa, że żywność ekologiczna nie jest w niczym lepsza od produkowanej tradycyjnie, mimo że 97% spośród pytanych zna zasady uzyskiwania artykułów ekologicznych.

Mężczyźni są bardziej sceptyczni wobec żywności ekologicznej niż kobiety. Blisko połowa mężczyzn (47%) uważa, że żywność tę kupuje się, ponieważ jest modna. Dla 86% Brytyjczyków jest ona zbyt droga.


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę