OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Małe zainteresowanie żywnością ekologiczną w Wielkiej Brytanii

15 października 2004

Według badań przeprowadzonych w Wielkiej Brytanii, świadomość korzyści wynikających ze spożywania żywności ekologicznej w tym kraju jest niewielka mimo prowadzonej od 30 lat promującej ją kampanii.

Dwu na pięciu brytyjskich konsumentów uważa, że żywność ekologiczna nie jest w niczym lepsza od produkowanej tradycyjnie, mimo że 97% spośród pytanych zna zasady uzyskiwania artykułów ekologicznych.

Mężczyźni są bardziej sceptyczni wobec żywności ekologicznej niż kobiety. Blisko połowa mężczyzn (47%) uważa, że żywność tę kupuje się, ponieważ jest modna. Dla 86% Brytyjczyków jest ona zbyt droga.


POWIĄZANE

Gwałtowny wzrost niepewności w zakresie handlu i polityki gospodarczej, słabszy ...

Rolnictwo precyzyjne wprowadza nowe technologie, które rewolucjonizują podejście...

Ciągniki STEYR® Plus są teraz dostępne z dwoma opcjami przekładni i dodatkowymi ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę