Władze samorządowe Gorzowa Wielkopolskiego, województwo lubuskie organizują IV edycji imprezy targowej pn. „Lubuskie Kulinaria Regionalne”, która odbędzie się w dniach 31 sierpnia-2 września 2012 r., w Hali Targowej nr 3, przy ul. Przemysłowej 14-15, na placu targowym przyległym do hali.
Jak podkreślają organizatorzy celem imprezy jest przede wszystkim propagowanie zdrowego i regionalnego jadła oraz kultywowanie tradycji kulinarnych i piwowarskich. Dlatego w jej tracie będą prezentowane produkty lubskiego dziedzictwa kulinarnego.
Targi adresowane są przede wszystkim do producentów żywności, restauratorów, właścicieli barów, hoteli, gospodarstw rolnych oraz firm oferujących usługi cateringowe.
Organizatorzy liczą na udział producentów wina, piwa, serów, przypraw, miodu, piekarzy, cukierników , wędliniarzy.
Miasto zapewnia bezpłatną powierzchnię wystawienniczą bez zabudowy. Wystawcy będą mieli możliwość zamieszczenia bezpłatnego wpisu i logo swojej firmy w katalogu targowym.