17 września 2008 roku w Poznaniu, podczas targów Polagra-Food odbył się najbardziej prestiżowy konkurs kulinarny w Polsce. Biorący w nim udział kucharze, musieli najpierw wygrać jeden z dziesięciu renomowanych konkursów kulinarnych. Zwycięzcami Kulinarnego Pucharu Polski zostali: Artur Pijanowski i Grzegorz Birek - Hotel Intercontinental, Warszawa. W nagrodę otrzymali czek na 10 tys. złotych, upominki od sponsorów oraz 2 bony towarowe po 5 tys. złotych.
Najlepsza ekipa przygotowała dania: Pieczony filet z siei na ciepłej sałatce z borowików i szyjek rakowych, podany ze szczypiorkową oliwką i pianką z koziego mleka oraz Strudel z sarniego combra i gruszek, podany na sosie piernikowym w towarzystwie czerwonej kapusty duszonej z miodem pitnym i owocami żurawiny oraz wafel z kasztanów.
Dostaliśmy się do Kulinarnego Pucharu Polski przez przypadek - startowaliśmy razem z Grzegorzem na Martelu, pierwsze miejsce zajęli reprezentanci La Regina – zrezygnowali jednak z przyczyn osobistych ze startu, nominacja przeszła więc na nas. Było to dla nas spore zaskoczenie, tym bardziej, że mieliśmy na przygotowania dwa i pół tygodnia – mówi Artur Pijanowski. Biorąc pod uwagę międzynarodowe jury, nastawiliśmy się na to, żeby danie było proste, wyraziste, bez łączenia skomplikowanych smaków – dodaje.
Drugie miejsce zajęli: Zbigniew Koźlik i Katarzyna Żurawska - Hotel HP Park Plaza, Wrocław, którzy przygotowali: Roladki z siei faszerowane borowikami, podawane w sosie szafranowo-cytrynowym oraz Comber z sarny zapiekany w foie gras, podawany z babeczką z kaszy gryczanej.
Ekipa zakwalifikowała się do Kulinarnego Pucharu Polski zwyciężając Olimpiadę Smaku 2008. Laureaci drugiego miejsca otrzymali czek w wysokości 7 tys. złotych oraz upominki od sponsorów.
Trzecie miejsce wywalczyli natomiast: Sebastian Truszkowski i Piotr Kitowski - Hotel Nadmorski - Gdynia. Nominację do konkursu zapewniło im zwycięstwo w Mistrzostwach Polski w Potrawach z Ryb - Sielawa Blues 2008.
Zespół zaserwował podczas Kulinarnego Pucharu Polski dania: Gotowana sieja w maślanym confi na emulsyjnym sosie ze skorupiaków z potrawką z grasicy, borowika i raka oraz Comber z sarny w otulinie z królika z pszenicą i kaczą krwią, na wytrawnym sosie z trawą żubrową. Nagrodą za trzecie miejsce był czek w wysokości 5 tys. złotych oraz upominki od sponsorów.