biogaz_09_2025

Kulinarne perły rozdano w Poznaniu

5 stycznia 2016
Podczas kolejnej edycji Targów „Smaki Regionów” w Poznaniu  w odbył się XIV finał konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo, którego celem jest wyłonienie najlepszych regionalnych i lokalnych produktów żywnościowych oraz dań i potraw

     
     


Laureatom przyznawane są nagrody „Perła 2014”, które wręczył  im minister rolnictwa i rozwoju wsi Marek Sawicki. Organizatorem konkursu  odbywającego się pod Patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Marszałków Województw, jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.
W trakcie Targów  wręczone zostały również „Klucze do Polskiej Spiżarni” – nagroda dla osób, które w wyjątkowy sposób przyczyniły się do wyszukania oraz promowania produktów regionalnych i tradycyjnych.



POWIĄZANE

Miód coraz rzadziej kojarzony jest wyłącznie z tradycją i domową spiżarnią. Staj...

Raporty PPR – Analiza Polityczna Ursula von der Leyen na zakręcie historii? Głos...

„Raporty PPR – AgroEksport: Rosja 2024/25"  W lipcu 2025 roku obserwujemy wyraźn...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę