CTR_2024
TSW_XV_2025

Kulinarne perły rozdano w Poznaniu

5 stycznia 2016
Podczas kolejnej edycji Targów „Smaki Regionów” w Poznaniu  w odbył się XIV finał konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo, którego celem jest wyłonienie najlepszych regionalnych i lokalnych produktów żywnościowych oraz dań i potraw

     
     


Laureatom przyznawane są nagrody „Perła 2014”, które wręczył  im minister rolnictwa i rozwoju wsi Marek Sawicki. Organizatorem konkursu  odbywającego się pod Patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Marszałków Województw, jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.
W trakcie Targów  wręczone zostały również „Klucze do Polskiej Spiżarni” – nagroda dla osób, które w wyjątkowy sposób przyczyniły się do wyszukania oraz promowania produktów regionalnych i tradycyjnych.



POWIĄZANE

Po debacie z Ursulą von der Leyen na temat jej nowego zespołu i programu, posłow...

Jak podaje АПК-Информ, Ukraiński koncern drobiowy MHP rozbudowuje system kontrol...

Grupa Wielton koncentruje się na zagwarantowaniu odpowiedniego obłożenia produkc...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę