A_TSW_2026_950

Kulinarne dziedzictwo

4 sierpnia 2003

Pierogi z razowej mąki nadziewane gryczaną kaszą, polewka z serwatki z suszonymi jabłkami, nadziewane serem ziemniaczane pyzy i swojski chleb. To tylko niektóre, często już zapomniane przysmaki, których można było spróbować podczas konkursu "Kulinarne dziedzictwo".

Gospodynie, które przygotowały potrawy przyznają że sięgnęły do starych, często zapomnianych przepisów. Może dlatego nazwy, a często i smak potraw budziły mieszane uczucia.

Ta oryginalność bardzo jednak przypadła do gustu jury. Bo w konkursie właśnie o to chodziło. W finale zaprezentowały się najlepsze wyłonione w eliminacjach koła gospodyń wiejskich i gospodarstwa agroturystyczne z regionu Podkarpackiego.


POWIĄZANE

Nie będzie szybkiego „przepchnięcia” klauzul ochronnych. Unijni biurokraci – po ...

Jak informują media, w ostatnich dniach Chiny podjęły niespodziewaną decyzję o c...

Jeszcze we wrześniu Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dumą ogłaszało przeło...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę