A_BIO_AGRO_950

Kraków: Afrykańskie pierogi podbiły podniebienia smakoszy

16 sierpnia 2005

Pierogi z mięsem, grzybami czy borówkami - wszystkie stanęły do walki o miano najsmaczniejszych. W Krakowie na Małym Rynku trwa III edycja Festiwalu Pierogów.

Nie polskie a afrykańskie pierogi sataya wygrały w konkursie publiczności podczas trzeciej edycji Festiwalu Pierogów w Krakowie. Kucharze do ciasta dodali mięso z ostrymi przyprawami i to podbiło podniebienia smakoszy.

Festiwal mącznego przysmaku przyciągnął na Mały Rynek w Krakowie tysiące krakowian i turystów.


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę