A_TSW_2026_950

Kraków: Afrykańskie pierogi podbiły podniebienia smakoszy

16 sierpnia 2005

Pierogi z mięsem, grzybami czy borówkami - wszystkie stanęły do walki o miano najsmaczniejszych. W Krakowie na Małym Rynku trwa III edycja Festiwalu Pierogów.

Nie polskie a afrykańskie pierogi sataya wygrały w konkursie publiczności podczas trzeciej edycji Festiwalu Pierogów w Krakowie. Kucharze do ciasta dodali mięso z ostrymi przyprawami i to podbiło podniebienia smakoszy.

Festiwal mącznego przysmaku przyciągnął na Mały Rynek w Krakowie tysiące krakowian i turystów.


POWIĄZANE

Węgry od ponad dwóch dekad konsekwentnie utrzymują status kraju wolnego od GMO. ...

Biotechnologia w Turcji: prawo, bariery i perspektywy Od ponad dekady Turcja utr...

Hiszpania od ponad dwóch dekad jest największym producentem roślin genetycznie m...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę