Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Kraków: Afrykańskie pierogi podbiły podniebienia smakoszy

16 sierpnia 2005

Pierogi z mięsem, grzybami czy borówkami - wszystkie stanęły do walki o miano najsmaczniejszych. W Krakowie na Małym Rynku trwa III edycja Festiwalu Pierogów.

Nie polskie a afrykańskie pierogi sataya wygrały w konkursie publiczności podczas trzeciej edycji Festiwalu Pierogów w Krakowie. Kucharze do ciasta dodali mięso z ostrymi przyprawami i to podbiło podniebienia smakoszy.

Festiwal mącznego przysmaku przyciągnął na Mały Rynek w Krakowie tysiące krakowian i turystów.


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę