OPOLAGRA_2025

Kolejny dyżur eksperta PIM zakończony

5 stycznia 2016
W dniach 05-16.12 br. Polska Izba Mleka zorganizowała swoim członkom dyżur ekspercki  z tematyki znakowania środków spożywczych w zakresie substancji dodatkowych, aromatów i enzymów. Był to już 4 dyżur, który obejmował tematykę znakowania produktów mleczarskich.
Podczas dyżuru członkowie PIM skierowali za  pośrednictwem Biura Polskiej Izby Mleka liczne pytania do eksperta z przedmiotowego tematu. Dotyczyły one m.in. zasad i możliwości umieszczania na opakowaniu wizerunku owoców, zapisów dotyczących składu produktu jak również procentowego udział składników.
Członkowie PIM otrzymali na swoje zapytania wyczerpujące odpowiedzi z odwołaniem do odpowiednich podstaw prawnych.
Po zakończeniu dyżuru członkowie PIM wzięli udział w ankietowym badaniu  satysfakcji  - z analizy kwestionariuszy wynika, że wszyscy uczestnicy są zadowoleni z konsultacji przeprowadzonych podczas dyżuru oraz wyrazili zainteresowanie i chęć uczestnictwa
w kolejnych. Stwierdzili, iż uzyskane informacje były przygotowane w sposób jasny i zrozumiały, a ekspert wykazał się odpowiednią znajomością tematyki .

W przyszłym roku Polska Izby Mleka wyda opracowanie z prowadzonych dyżurów, gdzie opublikuje odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.


POWIĄZANE

Podczas spotkania Copa–Cogeca, UECBV oraz Europejskiego Okrągłego Stołu Zrównowa...

5 czerwca to nie tylko data w kalendarzu – to sygnał do działania. Światowy Dzie...

Taryfa w wysokości 50% to szybka przegrana we wzajemnym, transatlantyckim handlu...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę