Kiermasz Żywności Ekologicznej i Produktów Regionalnych we Wrocławiu
3 grudnia 2015
W dniach 18 – 19 maja 2013 r. na Placu pod Iglicą przy wrocławskiej Hali Stulecia odbędzie się kolejna edycja Kiermaszu Żywności Ekologicznej i Produktów Regionalnych.
Ideą Kiermaszu Żywności Ekologicznej i Produktów Regionalnych jest prezentacja i promocja unikalnych produktów regionalnych, stanowiących jeden z najistotniejszych elementów dziedzictwa i tożsamości kulturowej, pozwalający na rozwój i przynoszący dochody społecznościom lokalnym.
Do ekspozycji swoich produktów i usług organizatorzy zapraszają producentów, sprzedawców a także dystrybutorów oferujących ekologiczną i tradycyjną żywność, rękodzieło oraz wszelkie produkty regionalne.
Uczestnictwo w Kiermaszu stanowi szansę na promocję lokalnych inicjatyw przed tysiącami odwiedzających, stwarzając możliwość kontaktu z bezpośrednimi odbiorcami produktów na Dolnym Śląsku, sprzedaży produktów regionalnych i wytworzonych metodami tradycyjnymi oraz zaprezentowania usług i promocji gospodarstw agroturystycznych.