A_BIO_AGRO_950

Jeśli awokado, to najczęściej z Meksyku

5 stycznia 2016
FAMMU/FAPA podaje za FAO, że średnioroczne, światowe zbiory awokado szacowane są na około 3,6 mln ton, z czego około 34 proc. globalnej produkcji pochodzi z Meksyku.
Tym samym oznacza to, iż co trzecie zebrane na świecie awokado pochodzi właśnie z Meksyku. Kraj ten jest największym światowym producentem, a w
minionym, 2011 roku produkcja oszacowana została na 1,1 mln ton.


POWIĄZANE

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę