Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Indrol w Systemie QAFP

1 sierpnia 2013
Do podmiotów posiadających certyfikat Systemu Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP, administrowanego przez UPEMI, dołączył Indrol sp. z o.o. Firma otrzymała certyfikat w zakresie produkcji, transportu, uboju i rozbioru indyka.

Indrol to przedsiębiorstwo z ponad 20-letnim doświadczeniem. Głównym nurtem działalności firmy jest produkcja mięsa indyczego i jego przetworów.

Produkty w Systemie QAFP dostępne są w ponad 1000 sklepów w całej Polsce. System dotyczy kulinarnego mięsa wieprzowego (schab, szynka, karkówka, polędwiczka, łopatka), drobiowego (pierś kurczęca i indycza, mięso gęsie) i wędlin.

Z badań zrealizowanych przez niezależne ośrodki MillwardBrown i TNS Polska na zlecenie Krajowej Rady Drobiarstwa – Izby Gospodarczej wynika, że aż 70% respondentów chce kupować mięso drobiowe ze znakiem QAFP, a 45% badanych twierdzi, że ten certyfikat gwarantuje świeżość i powtarzalną jakość produktów.

Zainteresowanie Systemem Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP potwierdzają również przedstawiciele handlu. Według nich, konsumenci coraz częściej kierują się jakością produktów i certyfikatem widniejącym na opakowaniu. Dlatego też sieci handlowe coraz chętniej wprowadzają do swojej oferty wyroby drobiowe ze znakiem QAFP.

Polacy lubią spożywać mięso drobiowe – potwierdza to aż 98% badanych.


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę