Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Gastronomia na stacjach paliw rośnie w siłę

5 stycznia 2016
W niepamięć odeszły czasy, kiedy wybierając się w trasę, Polacy zabierali termos z kawą i kanapkę - czytamy w "Rzeczpospolitej".
Dziś w czasie podróży, już w momencie, kiedy ledwie pomyślimy o głodzie lub wzmocnieniu się świeżo zaparzoną małą czarną, na horyzoncie pojawia się stacja kusząca ofertą gastronomiczną. Na pylonach sieciowych obiektów pod wykazem cen paliw, widnieje koszt zakupu filiżanki kawy. Tak jest np. w Łukoilu - donosi "Rzeczpospolita".
Właściciele stacji ze względu na niskie marże na paliwach poszerzają ofertę o produkty bardziej zyskowne. Biznes gastronomiczny w ciągu kilka lat wzrósł kilkukrotnie, a obecnie dynamika osiąga dwucyfrową wartość.



POWIĄZANE

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...

Świadczenie 500 plus, a od początku 2024 roku podwyższone do 800 plus, wypłacane...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę