A_BIO_AGRO_950

Gastronomia na stacjach paliw rośnie w siłę

5 stycznia 2016
W niepamięć odeszły czasy, kiedy wybierając się w trasę, Polacy zabierali termos z kawą i kanapkę - czytamy w "Rzeczpospolitej".
Dziś w czasie podróży, już w momencie, kiedy ledwie pomyślimy o głodzie lub wzmocnieniu się świeżo zaparzoną małą czarną, na horyzoncie pojawia się stacja kusząca ofertą gastronomiczną. Na pylonach sieciowych obiektów pod wykazem cen paliw, widnieje koszt zakupu filiżanki kawy. Tak jest np. w Łukoilu - donosi "Rzeczpospolita".
Właściciele stacji ze względu na niskie marże na paliwach poszerzają ofertę o produkty bardziej zyskowne. Biznes gastronomiczny w ciągu kilka lat wzrósł kilkukrotnie, a obecnie dynamika osiąga dwucyfrową wartość.



POWIĄZANE

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...

Specjalistka ds. żywienia mówi o szkodliwych mitach dietetycznych  Dieta bezglut...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę