Leśne Runo to sieć polskich restauracji szybkiej obsługi. Bary otwierane są przy głównych trasach turystycznych Polski. Łączą tradycję polskiej kuchni z dobrym standardem obsługi i niewygórowaną ceną. Firma współpracuje z sieciami stacji paliw, przy których umiejscowione są obiekty z lokalami gastronomicznymi.
Pierwsze cztery restauracje Leśnego Runa, będące jednostkami własnymi, zostały otwarte przy trasach szybkiego ruchu (Grabin k. Ostródy, Małdyty k. Morąga, Siedlce, Wrocław). Planowane jest otwieranie kolejnych punktów sieci, także w miejscowościach turystycznych i centrach dużych miast. Podstawa menu to typowo polska kuchnia, czyli pierogi, naleśniki, krokiety i zestawy obiadowe.
Rozwój sieci nabiera rozpędu ze względu na coraz większe zainteresowanie Leśnym Runem i wkrótce powstaną pierwsze obiekty franchisingowe – powiedział nam Adam Kućmierz, dyrektor zarządzający TPPK. Franchisobiorcy otrzymają szeroką pomoc zarówno w okresie przygotowań do otwarcia restauracji, jak również w trakcie ich prowadzenia. Chętni do prowadzenia restauracji muszą mieć na uruchomienie biznesu dobrą lokalizację i 100 tys. złotych. Opłata wstępna to 15 tys. zł. Mając lokal w dobrym punkcie, można być niemal pewnym, że interes się powiedzie.