biogaz_09_2025

Fast food z polską kuchnią

25 marca 2004

Leśne Runo to sieć polskich restauracji szybkiej obsługi. Bary otwierane są przy głównych trasach turystycznych Polski. Łączą tradycję polskiej kuchni z dobrym standardem obsługi i niewygórowaną ceną. Firma współpracuje z sieciami stacji paliw, przy których umiejscowione są obiekty z lokalami gastronomicznymi.

Pierwsze cztery restauracje Leśnego Runa, będące jednostkami własnymi, zostały otwarte przy trasach szybkiego ruchu (Grabin k. Ostródy, Małdyty k. Morąga, Siedlce, Wrocław). Planowane jest otwieranie kolejnych punktów sieci, także w miejscowościach turystycznych i centrach dużych miast. Podstawa menu to typowo polska kuchnia, czyli pierogi, naleśniki, krokiety i zestawy obiadowe.

Rozwój sieci nabiera rozpędu ze względu na coraz większe zainteresowanie Leśnym Runem i wkrótce powstaną pierwsze obiekty franchisingowe – powiedział nam Adam Kućmierz, dyrektor zarządzający TPPK. Franchisobiorcy otrzymają szeroką pomoc zarówno w okresie przygotowań do otwarcia restauracji, jak również w trakcie ich prowadzenia. Chętni do prowadzenia restauracji muszą mieć na uruchomienie biznesu dobrą lokalizację i 100 tys. złotych. Opłata wstępna to 15 tys. zł. Mając lokal w dobrym punkcie, można być niemal pewnym, że interes się powiedzie.


POWIĄZANE

1 lipca 2025 r. | Waszyngton, D.C. Stany Zjednoczone uzyskały dostęp do nowego a...

Zwiększa się zapotrzebowanie na systemy optymalizujące czas pakowania żywności. ...

Termin podstawowy minął, ale wnioski nadal można składać Choć 16 czerwca 2025 r....


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę