aaaaaaaaaaaJOHN_DEERE1

Euro – stek.

17 maja 2007
Euro 2012 to szansa również dla rolników. Tak zgodnie twierdzą producenci wołowiny. – Przyjedzie milion osób, które nie wyobrażają sobie restauracji bez dobrego steku w karcie, bez dobrej wołowiny. Milion konsumentów. Więc jeżeli się postaramy będzie to dobra okazja do rozpropagowania naszej zdrowej wołowiny wysokiej jakości, jaka się prędko nie powtórzy – mówi Jerzy Wierzbicki, Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego.

Dlatego przebojem kulinarnym Mistrzostw Europy w piłce nożnej mają być polskie steki wołowe. Producenci wołowiny i kucharze podpisali już stosowne porozumienie.

Andrzej Bryk Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni: - Polski Związek Nadbużański zobowiązał się, że wyprodukuje bardzo dobrej jakości wołowinę, którą my kucharze przetworzymy.

W Polsce spożycie wołowiny jest bardzo niskie. Przeciętny Polak zjada jej średnio 4 kg rocznie, podczas gdy w np. Danii – siedem razy więcej. Poza tym w Polsce brakuje dobrej wołowiny kulinarnej. A to dlatego, że większość wyprodukowanego żywca jest eksportowana w postaci cieląt, głównie do Włoch.

POWIĄZANE

Badania pokazują, że gry wideo są atrakcyjne i skuteczne dla osób w każdym wieku...

W dzisiejszych czasach gry komputerowe stały się integralną częścią rozrywki dla...

Sprzedaż w internecie staje się coraz popularniejsza, a platformy takie jak OLX,...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę