A_BIO_AGRO_950

Ekologia cierpi

13 lutego 2009
Kryzys ekonomiczny szkodzi europejskim producentom żywności ekologicznej.
Klienci oszczędzają na zakupach, a organiczne produkty są niestety droższe od produkowanych masowo.

Spadek popytu widać już na przykład na Wyspach Brytyjskich. Produkcja rosła tam nieprzerwanie od 5 lat, nawet o kilkanaście procent rocznie.

Niestety już w zeszłym roku wydatki na eko-żywnosć zmniejszyły się o przeszło 7%, a może być jeszdze gorzej, bo wielu konsumentów zapowiada oszczędności w wydatkach.



POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę