W Hotelu Huzar w Lublinie Dolina Ekologicznej Żywności oraz Centrum Edukacji Żywieniowej i Dietoterapii VitaNutrica 23 marca organizują bezpłatne seminarium „Eko-Wiosna” dla kobiet. Uczestniczki spotkają się z ekspertami od dietetyki i psychodietetyki, którzy podzielą się wiedzą na temat przyrządzania zdrowych i ekologicznych posiłków oraz „żywieniowych faktów i mitów”.
Zapisy na seminarium ruszyły w Dzień Kobiet i potrwają do wyczerpania miejsc. Jak zgłosić swój udział w seminarium? Można to zrobić wypełniając elektroniczny formularz kontaktowy na stronie www.vitanutrica.pl , wysyłając email na adres info@vitanutrica.pl lub kontaktując się z organizatorami na Facebookuhttps://www.facebook.com/pages/VitaNutrica-Centrum-Edukacji-Żywieniowej-i-Dietoterapii/
- Co obejmuje program seminarium? Po pierwsze, dyskusję z dietetykiem. Porozmawiamy o tym dlaczego należy kupować i spożywać żywność ekologiczną (i gdzie w Lublinie można ją nabyć), o tym co, jak i kiedy powinna jeść piękna i zdrowa kobieta aby rozwijać swój potencjał, o potrzebach żywieniowych przyszłych mam i mam karmiących piersią, o wpływie naszych wyborów żywieniowych na zdrowie i sposób żywienia naszych dzieci a także o żywieniowych faktach i mitachPo drugie, program obejmuje także degustację ekologicznych specjałów. Po trzecie, spotkanie z psychologiem-psychodietetykiem – mówi Jacek Lipski z Doliny Ekologicznej Żywności
Seminarium poprowadzi dwójka ekspertów od dietetyki i psychodietetyki: Justyna Siwiela oraz Magdalena Jarzębowska.
Program seminarium
13:00-13:20 Rejestracja uczestników, prezentacja Doliny Ekologicznej Żywności (Teresa Borzęcka, biuro klastra DEŻ).
13:20-14:00 Prelekcja „Jak kobieta jeść powinna czyli rzecz o prawidłowym i ekologicznym żywieniu” (Justyna Siwiela, Centrum VitaNutrica).
14:00-14:45 Prelekcja „Kobieta i dziecko: jakimi prawami żywieniowymi rządzi się ciąża, czego nam potrzeba w okresie karmienia piersią, jak kształtować dobre nawyki żywieniowe dziecka” (Justyna Siwiela, Centrum VitaNutrica).
14:45-15:00 Degustacja ekologicznych produktów Doliny Ekologicznej Żywności.
15:00-15:30 Panel dyskusyjny „Porozmawiajmy o jakości: dlaczego ekożywność?” (Justyna Siwiela, Centrum VitaNutrica).
15:30-16:00 Prelekcja „O nawykach jedzeniowych - okiem psychodietetyka” (Magdalena Jarzębowska).
16:00-16:15 Podsumowanie spotkania i pożegnanie uczestników.
8850052
1