Wizytówką fermy strusiej w Stypułowie, gmina Kożuchów jest Biltong czyli suszone mięso ze strusia , które doskonale nadaje się jako przekąska do piwa
Biltong ze strusia uważany jest za znacznie zdrowszy od innych potraw tego rodzaju, ponieważ nie zawiera choresterolu ani żadnego dodatkowego tłuszczu. Jak wykazują badania prowadzone przez prof. dr. hab. Olava Horbańczuka z Instytutu Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk mięso strusie chrakteryzuje się wysokimi walorami dietetycznymi i smakowymi . Oprócz niewielkiej ilości cholesterolu i niskiej zawartości tłuszczu charakteryzuje się korzystnym profilem kwasów tłuszczowych oraz stosukowo wysokim poziomem żelaza. Jednak pomimo doskonałych walorów smakowych strusiego mięsa nie przekonali się jeszcze miłośnicy dobrej kuchni w Polsce.
Dlatego też jak podkreśla Henryk Narakowicz , prezes Polskiego Związku Hodowców strusi mięso z naszych hodowli trafia przede wszystkim na eksport. Szynki, kiełbasy, tatary oraz inne smakowite i zdrowe produkty ze strusia trafiajągłownie do Niemiec czy Holandii. Szkoda , że nie na nasze stoły bo struś jak zapewniają hodowcy to zdrowy, bezpieczny, ekologiczny produkt najwyższej jakości.