A_BIO_AGRO_950

Dziurawe jaja

29 marca 2004

Nowością tegorocznych świąt wielkanocnych będą pisanki robione metodą ażurkową, czyli dziurawe jak sito!

Takie pisanki są piękne i niezwykle delikatne. - Metoda ażurkowa pochodzi z pogranicza polsko-czeskiego, ze Śląska Opolskiego - mówi Dagmara Hakman, artystka wykonująca pisanki. - Zrobienie pisanki ażurowej zajmuje godzinę.


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę