Ptak_Waw_CTR_2024
Green Gas Poland

Drobiarze zadowoleni

13 kwietnia 2006

W tygodniu przedświątecznym drób podrożał o kilka procent w sprzedaży hurtowej. To rezultat zauważalnego wzrostu popytu.

- Zwiększyło się zwłaszcza zapotrzebowanie na kurczaki, ćwiartki i mięso indycze - mówi Ireneusz Grzeszyk, makler z Łodzi. Trudno jednak wyrokować, czy jest to tendencja trwała, czy raczej związana z zakupami świątecznymi.

Mimo niewielkich podwyżek drób jest jednak i tak znacznie tańszy niż kilka miesięcy temu. Zakłady sprzedają coraz mniej tanich surowców wieprzowych, a ceny głów, skórek, słoniny i podgardla spadają. Wciąż nie ma bowiem zbytu na te mięsa z powodu ograniczonych zamówień odbiorców ze Wschodu.


POWIĄZANE

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy została laureatem prestiżowego XVII ...

W polskim prawie cywilnym brak jest definicji siły wyższej. Jednak w doktrynie i...

Jak platformy streamingowe rewolucjonizują turnieje e-sportowe? E-sport jest już...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę