biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Drobiarze zadowoleni

13 kwietnia 2006

W tygodniu przedświątecznym drób podrożał o kilka procent w sprzedaży hurtowej. To rezultat zauważalnego wzrostu popytu.

- Zwiększyło się zwłaszcza zapotrzebowanie na kurczaki, ćwiartki i mięso indycze - mówi Ireneusz Grzeszyk, makler z Łodzi. Trudno jednak wyrokować, czy jest to tendencja trwała, czy raczej związana z zakupami świątecznymi.

Mimo niewielkich podwyżek drób jest jednak i tak znacznie tańszy niż kilka miesięcy temu. Zakłady sprzedają coraz mniej tanich surowców wieprzowych, a ceny głów, skórek, słoniny i podgardla spadają. Wciąż nie ma bowiem zbytu na te mięsa z powodu ograniczonych zamówień odbiorców ze Wschodu.


POWIĄZANE

Wakacje 2025 roku przynoszą kluczowe zmiany dla osób posiadających kredyty powią...

W pierwszej połowie 2025 r. liczba lokali gastronomicznych w Polsce zwiększyła s...

W budżetach brakuje pieniędzy. Zarówno na szczeblu UE, jak i w Polsce rośnie pre...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę