Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Drobiarze zadowoleni

13 kwietnia 2006

W tygodniu przedświątecznym drób podrożał o kilka procent w sprzedaży hurtowej. To rezultat zauważalnego wzrostu popytu.

- Zwiększyło się zwłaszcza zapotrzebowanie na kurczaki, ćwiartki i mięso indycze - mówi Ireneusz Grzeszyk, makler z Łodzi. Trudno jednak wyrokować, czy jest to tendencja trwała, czy raczej związana z zakupami świątecznymi.

Mimo niewielkich podwyżek drób jest jednak i tak znacznie tańszy niż kilka miesięcy temu. Zakłady sprzedają coraz mniej tanich surowców wieprzowych, a ceny głów, skórek, słoniny i podgardla spadają. Wciąż nie ma bowiem zbytu na te mięsa z powodu ograniczonych zamówień odbiorców ze Wschodu.


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę