Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Drób i trzoda tanieją także w świecie

3 grudnia 2015
Bank Gospodarki Żywnościowej podał, że indeks cen mięsa opracowywany przez Organizację Narodów Zjednoczonych do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) we wrześniu i październiku utrzymał się na zbliżonym poziomie 184,2 punktów.
W tym okresie obserwowano jednak dwie różne tendencje. Światowe ceny wołowiny i baraniny na skutek ograniczonej podaży mięsa przeznaczonej na eksport wzrastały.

Z kolei ceny trzody i kurcząt na rynkach światowych spadały. Należy równocześnie podkreślić, że wszyscy producenci mięsa odnotowali spadek po stronie kosztów, wywołany obniżką cen pasz.



POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę