europejskie forum rolników 2025

Drób i trzoda tanieją także w świecie

3 grudnia 2015
Bank Gospodarki Żywnościowej podał, że indeks cen mięsa opracowywany przez Organizację Narodów Zjednoczonych do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) we wrześniu i październiku utrzymał się na zbliżonym poziomie 184,2 punktów.
W tym okresie obserwowano jednak dwie różne tendencje. Światowe ceny wołowiny i baraniny na skutek ograniczonej podaży mięsa przeznaczonej na eksport wzrastały.

Z kolei ceny trzody i kurcząt na rynkach światowych spadały. Należy równocześnie podkreślić, że wszyscy producenci mięsa odnotowali spadek po stronie kosztów, wywołany obniżką cen pasz.



POWIĄZANE

Minister Polityki Agrarnej i Żywności Ukrainy Witalij Koval podczas roboczej pod...

Komisja Europejska wykluczyła możliwość osłabienia unijnych przepisów dotyczącyc...

Brak wiążących decyzji urzędników KOWR w podejmowaniu decyzji dotyczących losów ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę