W piątek 7 marca w Pałacu Prymasowskim w Warszawie odbyło się wspólne świętowanie Dnia Kobiet zorganizowane przez UPEMI.
Na kolejną odsłonę kampanii „QAFP na obcasach” sfinansowanej z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego zaproszone zostały kobiety z różnych środowisk opiniotwórczych - dziennikarki, bizneswoman, przedstawicielki świata nauki. Wybór uczestników nieprzypadkowy. UPEMI zależy bowiem, by kobiety promowały ideę systemu QAFP w swoich środowiskach.
„Chcemy, aby aktywne i świadome kobiety były ambasadorkami QAFP. Jakość życia zależy w dużej mierze od jakości tego, co jemy” – powiedział prezes Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego Wiesław Różański.
Projekt „QAFP na obcasach” dedykowany jest właśnie kobietom pełniącym w społeczeństwie różne role, często umiejętnie łączone. Dziewczynki, nastolatki, młode i dojrzałe kobiety, matki, babcie. QAFP łączy wszystkie pokolenia kobiet pod wspólnymi działaniami, które w kalendarzu wyznaczają święta takie jak Dzień Babci, Dzień Kobiet czy Dzień Matki.
Piątkowe spotkanie z okazji Dnia Kobiet to kolejna impreza promująca System QAFP i wyroby z tym znakiem. Kobiety - z natury perfekcjonistki, dążą do zapewnienia sobie i najbliższym odrobiny luksusu, dlatego stawiają na jakość, także w zakresie odżywiania i zdrowego trybu życia.
Klimatyczne miejsce spotkania, doskonała muzyka z klasycznym saksofonem w tle oraz wspaniałe przekąski i dania z mięsa oraz wędlin QAFP wprawiły uczestników spotkania w dobry nastrój. Niespodzianką wieczoru było wręczenie nagród - Diamentów QAFP dla osób, które wspierały starania i dążenia w dbałości o najwyższe standardy żywności. W ciągu 5 lat istnienia Systemu wiele osób z zaangażowaniem promowało i promuje ideę QAFP. Bez tych wszystkich ludzi, którzy uwierzyli w słuszność przedsięwzięcia System nie mógłby się rozwijać. Dlatego UPEMI postanowiło uhonorować wyjątkowe osoby wyjątkową statuetką. Diamenty QAFP to ludzie, którzy ten system tworzą, rozwijają i wspierają.
Pierwszą historyczną statuetkę za zaangażowanie w promocję Systemu QAFP oraz wyjątkową dbałość o najwyższe standardy produktów otrzymała Grażyna Prokopiuk – prezes zarządu Zakładów Mięsnych ŁMEAT – ŁUKÓW SA. Druga statuetka powędrowała do Zakładu Przetwórstwa Mięsnego GROT na ręce Doroty Banaszkiewicz – kierownika działu promocji, za kompleksowe wprowadzenie QAFP i szerzenie idei Systemu wśród przedsiębiorców i konsumentów.
Największym zaskoczeniem jednak była trzecia statuetka - za pomysł, wizję Sytemu QAFP, zaraźliwą wiarę w sukces i powodzenie przedsięwzięcia oraz niestrudzone działania na rzecz rozwoju Systemu. Otrzymał prezes UPEMI Wiesław Różański z rąk kobiet QAFP, czyli pań, które na co dzień pracują nad rozwojem Systemu przyczyniając się do jego sukcesów.
9469186
1