Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Diamenty QAFP

5 stycznia 2016
W piątek 7 marca w Pałacu Prymasowskim w Warszawie odbyło się wspólne świętowanie Dnia Kobiet zorganizowane przez UPEMI.
Na kolejną odsłonę kampanii „QAFP na obcasach” sfinansowanej z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego zaproszone zostały kobiety z różnych środowisk opiniotwórczych - dziennikarki, bizneswoman, przedstawicielki świata nauki. Wybór uczestników nieprzypadkowy. UPEMI zależy bowiem, by kobiety promowały ideę systemu QAFP w swoich środowiskach.
„Chcemy, aby aktywne i świadome kobiety były ambasadorkami QAFP. Jakość życia zależy w dużej mierze od jakości tego, co jemy” – powiedział prezes Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego Wiesław Różański.

     
     


Projekt „QAFP na obcasach” dedykowany jest właśnie kobietom pełniącym w społeczeństwie różne role, często umiejętnie łączone. Dziewczynki, nastolatki, młode i dojrzałe kobiety, matki, babcie. QAFP łączy wszystkie pokolenia kobiet pod wspólnymi działaniami, które w kalendarzu wyznaczają święta takie jak Dzień Babci, Dzień Kobiet czy Dzień Matki.

Piątkowe spotkanie z okazji Dnia Kobiet to kolejna impreza promująca System QAFP i wyroby z tym znakiem. Kobiety - z natury perfekcjonistki, dążą do zapewnienia sobie i najbliższym odrobiny luksusu, dlatego stawiają na jakość, także w zakresie odżywiania i zdrowego trybu życia.

Klimatyczne miejsce spotkania, doskonała muzyka z klasycznym saksofonem w tle oraz wspaniałe przekąski i dania z mięsa oraz wędlin QAFP wprawiły uczestników spotkania w dobry nastrój. Niespodzianką wieczoru było wręczenie nagród - Diamentów QAFP dla osób, które wspierały starania i dążenia w dbałości o najwyższe standardy żywności. W ciągu 5 lat istnienia Systemu wiele osób z zaangażowaniem promowało i promuje ideę QAFP. Bez tych wszystkich ludzi, którzy uwierzyli w słuszność przedsięwzięcia System nie mógłby się rozwijać. Dlatego UPEMI postanowiło uhonorować wyjątkowe osoby wyjątkową statuetką. Diamenty QAFP to ludzie, którzy ten system tworzą, rozwijają i wspierają.   

Pierwszą historyczną statuetkę za zaangażowanie w promocję Systemu QAFP oraz wyjątkową dbałość o najwyższe standardy produktów otrzymała Grażyna Prokopiuk – prezes zarządu Zakładów Mięsnych ŁMEAT – ŁUKÓW SA. Druga statuetka powędrowała do Zakładu Przetwórstwa Mięsnego GROT na ręce Doroty Banaszkiewicz – kierownika działu promocji, za kompleksowe wprowadzenie QAFP i szerzenie idei Systemu wśród przedsiębiorców i konsumentów.

Największym zaskoczeniem jednak była trzecia statuetka - za pomysł, wizję Sytemu QAFP, zaraźliwą wiarę w sukces i powodzenie przedsięwzięcia oraz niestrudzone działania na rzecz rozwoju Systemu. Otrzymał prezes UPEMI Wiesław Różański z rąk kobiet QAFP, czyli pań, które na co dzień pracują nad rozwojem Systemu przyczyniając się do jego sukcesów.




POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę