Ptak_Waw_CTR_2024

Cydr Lubelski w nowej odsłonie

5 stycznia 2016
Debiutująca na rynku w okresie wakacyjnym marka Cydr Lubelski rozszerza swoje portfolio o małą butelkę 330 ml z kapslem typu twist-off. Dostępna jest w szerokiej dystrybucji od października br. Wprowadzenie przez Grupę Ambra S.A. do sprzedaży nowego rodzaju opakowania to kolejny krok w rozwoju kategorii cydru w Polsce i umacnianiu się marki Cydr Lubelski na pozycji lidera. O sukcesie sprzedażowym Cydru Lubelskiego zdecydował jego niepowtarzalny słodko-kwaśny smak, uzyskany ze świeżo tłoczonego moszczu produkowanego z polskich, dojrzałych i niezwykle aromatycznych jabłek, tak uwielbianych i cenionych przez polskich konsumentów. Cydr Lubelski charakteryzuje się delikatnym musowaniem, będącym efektem jedynie naturalnego procesu fermentacji, bez sztucznego nasycania dwutlenkiem węgla czy sztucznymi substancjami słodzącymi. Naturalność Cydru Lubelskiego, jego lekki i orzeźwiający charakter w połączeniu z niską zawartością alkoholu (jedynie 4,5% vol.) sprawia, że jest on doskonałym wyborem na każdą okazję. A teraz, dzięki mniejszej pojemności, będzie można go mieć zawsze pod ręką. - Rzadko kiedy konsumenci aż tak pozytywnie reagują na nowości produktowe. Popularność Cydru Lubelskiego, przewyższająca nawet nasze optymistyczne prognozy, skłoniła nas do decyzji o sukcesywnym rozwijaniu portfolio marki poprzez oferowanie konsumentom rozwiązań dostosowanych do ich potrzeb i oczekiwań. Wierzymy również, że nowa, mniejsza butelka będzie stanowiła dodatkowy bodziec zakupowy dla osób, które nie miały jeszcze okazji poznać smaku naszego cydru, dostępnego dotychczas w butelce o poj. 1l " – mówi Zuzanna Krzystosiak, Brand Manager w Grupie Ambra S.A. Designerska mała odsłona charakterystycznej zielonej butelki Cydru Lubelskiego o poj. 330 ml dostępna jest w punktach sprzedaży handlu tradycyjnego oraz nowoczesnego na terenie całego kraju. Systematycznie jest także wprowadzana do kanału HoReCa, będąc idealną propozycją dla kawiarni, barów i pubów oraz restauracji.

POWIĄZANE

W październiku odbyło się posiedzenie grupy roboczej „Miód” Copa-Cogeca, w który...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...

Przechowywanie paliwa w gospodarstwie rolnym wymaga wdrożenia odpowiednich rozwi...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę