A_BIO_AGRO_950

Coraz więcej produkcję tzw. bio-żywności

4 lipca 2005

130 tysięcy hektarów- tyle zajmują obecnie na Węgrzech uprawy ekologiczne. Za sprawą kampanii informacyjnych coraz więcej rolników decyduje się na produkcję tzw. bio-żywności.

Najbardziej, bo ponad 20% wzrosła produkcja roślinna. Rośnie liczba inwestycji w ekologiczną uprawę kukurydzy. To bardziej opłacalne, niż produkcja zbóż.


POWIĄZANE

Małgorzata Bojańczyk, Dyrektor Generalna Polskiego Stowarzyszenia Ochrony Roślin...

W Światowy Dzień Gleby doceniamy ten żywy ekosystem, który wspiera i chroni nasz...

Nowe badanie PAN Europe (Pesticide Action Network) ujawnia wysoki poziom toksycz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę