A_BIO_AGRO_950

Coraz więcej produkcję tzw. bio-żywności

4 lipca 2005

130 tysięcy hektarów- tyle zajmują obecnie na Węgrzech uprawy ekologiczne. Za sprawą kampanii informacyjnych coraz więcej rolników decyduje się na produkcję tzw. bio-żywności.

Najbardziej, bo ponad 20% wzrosła produkcja roślinna. Rośnie liczba inwestycji w ekologiczną uprawę kukurydzy. To bardziej opłacalne, niż produkcja zbóż.


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę