Ciastka rybne oraz paluszki krabowe w polskich sklepach
1 czerwca 2009
Jeśli ktoś nie próbował jeszcze tilapii pochodzącej z Morza Południowochińskiego to nadarza się doskonała okazja, gdyż w drugiej połowie bieżącego roku firma chińska Hyunjin International z Szanghaju planuje rozpocząć sprzedaż mrożonych filetów z tilapii oraz węgorza w sklepach i hurtowniach Małopolski.
Inną atrakcją powinny być mrożone filety z wątłusza chińskiego który stał się przysmakiem na stołach w krajach Unii. Produkty Hyunjin pojawią się w Polsce w plastikowych opakowaniach 120 oraz 180 gramowych a także w większych pojemnikach 420 gramowych.
Chińczycy zamierzają także przekonać polskiego konsumenta do popularnych na wschodzie ciasteczek rybnych oraz surimi – czyli paluszków krabowych, jednego z przysmaków kuchni chińskiej.
Pierwsze partie kontenerowe produktów Hyunjin Intermational pojawią się na naszym rynku w październiku 2009 r.