5 listopada, już po raz czwarty, przyznano prestiżowe wyróżnienia - "Dobry Produkt - wybór ekspertów". W tym roku w plebiscycie wyróżniono wołowinę QMP. To wyjątkowe mięso, zostało także docenione podczas głosowania internautów. Logo konkursu jest drogowskazem dla konsumentów i widnieje jedynie na wyjątkowych produktach – wyróżniających się m.in. jakością, innowacyjnością i zastosowaniem nowoczesnych technologii w procesie wytwarzania.
W trakcie konkursu, firmy i produkty z branży żywnościowej są oceniane przez grono uznanych ekspertów, naukowców i dziennikarzy zajmujących się tematyką handlową i spożywczą. Jury i organizatorzy - Grupa PTWP SA, wydawca magazynu "Rynek Spożywczy" oraz branżowych serwisów internetowych: portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl, wspólnie z Polską Organizacją Handlu i Dystrybucji przyznają certyfikaty "Dobry Produkt - wybór ekspertów" dla firm cechujących się kreatywnością i odwagą rynkową oraz najciekawszych produktów spożywczych, wyróżniających się jakością, innowacyjnością i sposobem opakowania.
Przyznawane nagrody mają postać certyfikatów, które producenci i dystrybutorzy mogą eksponować na opakowaniach nagrodzonych artykułów. Celem nagród, przyznawanych w sześciu kategoriach, jest popularyzacja i promocja najlepszych produktów spożywczych.
W konkursie dla internautów rywalizowało 20 artykułów żywnościowych nagrodzonych już certyfikatem "Dobry Produkt - wybór ekspertów". Spośród nich, uczestnicy głosowania wybrali najlepszy w ostatnim roku. Wołowina QMP uplasowała się na trzeciej pozycji. Internauci docenili w niej wyjątkowe walory smakowe i odżywcze oraz wysokie standardy produkcji – to właśnie dzięki nim, to certyfikowane mięso wyróżnia się kruchością i miękkością, a także nieprzeciętnym smakiem.
Certyfikaty "Dobry Produkt - wybór ekspertów" jest nie tylko prestiżową nagrodą dla producentów, ale również bardzo cenną wskazówką dla konsumentów podczas dokonywania wyboru. Logo z widocznym certyfikatem przyciąga uwagę klientów i daje szansę na wyróżnienie spośród innych produktów.
Cieszymy się z wyróżnienia ekspertów, którzy zaufali naszemu produktowi, docenili wysoką jakość wołowiny QMP i zdecydowali się polecić ją innym - tym bardziej, że wśród ekspertów byli przedstawiciele handlu i dystrybucji – podkreśla Jerzy Wierzbicki, Prezes Polskiego Związku Producentów Bydła Mięsnego. To bardzo ważne, by wykorzystywane do przygotowywania dań produkty miały stałą, wysoką jakość, na której może polegać każdy szef kuchni, a także ponadprzeciętne walory smakowe i odżywcze, których oczekują konsumenci. Do takich produktów bez wątpienia należy dobra wołowina QMP, produkowana w pierwszym krajowym systemie jakości stworzonym z myślą o mięsie wołowym.
9310209
1