biogaz_09_2025

Ceny żywności w listopadzie 2002 r.

18 grudnia 2002

Ceny żywności w listopadzie obniżyły się o 0,3%, w tym najbardziej drobiu (o 6,2%) i owoców (o 4,4%).

Mniej niż w październiku br. konsumenci płacili m. in. również za mięso wieprzowe (o 1,8%) oraz mąkę i wędliny (po 0,8%). Utrzymał się spadek cen mięsa wołowego (0,5%).

Wzrosły natomiast ceny warzyw (o 3,9%) oraz cukru (o 1,7%). Za masło należało zapłacić o 0,9% więcej niż w ubiegłym miesiącu, a za oleje roślinne – o 0,8%. Artykuły w grupie “mleko, sery i jaja” podrożały o 0,4%. 

Ceny napojów bezalkoholowych, mimo różnokierunkowego ruchu cen w grupie, utrzymały się na poziomie zanotowanym w październiku.


POWIĄZANE

Prawie 1,6 mld euro – tyle mają wynieść roczne oszczędności dla rolników po upro...

Podczas Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Członków została wybrana nowa Rada Nadz...

Coraz większą popularność zyskują nowoczesne produkty na bazie naturalnych skład...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę