biogaz_09_2025

Ceny - Wieprzowina

8 sierpnia 2007
Ceny mięsa niestrudzenie idą w górę – to efekt drożejącego żywca wieprzowego. Tak jest przynajmniej od kilku tygodni. Zwyżki najbardziej widoczne są w przypadku półtusz. Teraz kilogram pełnych chłodzonych półtusz w klasie E kosztuje 6 złotych 30 groszy – 6 złotych 40 groszy. To wzrost w ciągu tygodnia średnio o 20 groszy.

Sprzedają się głównie mięsa chłodzone. Mrożone zapasy nadal leżakują w magazynach.

TŁUSZCZE

Ceny transakcyjne     zł/kg
tłuszcz miękki 0,70 – 1,10
tłuszcz twardy 1,20 – 1,30
słonina        1,50 – 1,60

Wyraźnie ożywił się handel tłuszczami. Tu tez widoczne są zwyżki. Poszukiwanym towarem stały się teraz tłuszcze miękkie – ocenia Zbigniew Solecki z giełdy Rol-Petrol w Łodzi.


POWIĄZANE

Prawie 1,6 mld euro – tyle mają wynieść roczne oszczędności dla rolników po upro...

Podczas Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Członków została wybrana nowa Rada Nadz...

Coraz większą popularność zyskują nowoczesne produkty na bazie naturalnych skład...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę