A_BIO_AGRO_950

Ceny - Mięso

8 czerwca 2007
Na giełdach towarowych codziennie inne ceny mięsa i prawie kompletny brak ruchu. W ciągu kilku ostatnich dni zdrożały półtusze krajowe. Klasa R kosztuje około 4,70 złotych za kilogram.

Równocześnie z podwyżkami wzrosło zainteresowanie na elementy wieprzowe, choć maklerzy przypuszczają, że jest to tylko chwilowa tendencja. Wszyscy czekają na lato, kiedy mięso znajdzie w końcu nabywców, podobnie jak odkładające się mięsa drobne klasy drugiej do wyrobu kiełbas.

Gromadzą się także ogromne zapasy tłuszczów drobnych twardych, słoniny, podgardeł. Skórki wieprzowe są zagospodarowywane na bieżąco, najczęściej w sprzedaży wiązanej. Ceny bardzo niskie.


POWIĄZANE

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę