A_BIO_AGRO_950

Catering napędza rynek gastronomii

3 grudnia 2015
Dziennik Gazeta Prawna podał, ze rynek gastronomiczny rośnie w tempie 2-3 proc. rocznie i w ubiegłym roku był wart już 23 mld zł. Zdaniem ekspertów, duży wpływ na stały wzrost sektora ma segment cateringowy, którego wartość ocenia się na około 0,5 mld zł. To efekt zmiany stylu życia Polaków oraz ich nawyków żywieniowych.

Coraz dłuższe godziny pracy i brak czasu w weekendy powodują, że wolimy zamawiać jedzenie na wynos do domu czy firmy, niż zjeść obiad w restauracji.
Na tym rynku działa już około 9-10 tys. firm, dlatego zdobycie stałych odbiorców nie jest łatwe. Chyba, że odnajdzie się niszę lub uruchomi biznes w cateringu dietetycznym - jednej z najszybciej rosnących nisz na tym rynku.


POWIĄZANE

Małgorzata Bojańczyk, Dyrektor Generalna Polskiego Stowarzyszenia Ochrony Roślin...

W Światowy Dzień Gleby doceniamy ten żywy ekosystem, który wspiera i chroni nasz...

Nowe badanie PAN Europe (Pesticide Action Network) ujawnia wysoki poziom toksycz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę