Rozpoczął się nowy rok szkolny. Z tej okazji firma Martin Braun Sp. z o.o., lider w branży cukierniczej i piekarniczej, opracowała specjalną recepturę do produkcji bułeczek szkolnych. Mix Twarogowy na bazie, którego są one produkowane dostępny jest w promocji tylko we wrześniu.
Bułeczki Szkolne to pyszne, lekkie pieczywo z dodatkiem twarożku, przygotowane z myślą o najmłodszych. Specjalna receptura opracowana została przez technologów firmy Martin Braun.
- Priorytetem było stworzenie produktu, który dzięki zawartym węglowodanom będzie źródłem energii, niezbędnej dla każdego dziecka – informuje Marcin Komorowski, Członek Zarządu Martin Braun Sp. z .o.o.
Łatwość przygotowania, niska cena i wyśmienity smak to główne zalety bułeczek. Nie wymagają garowania, dzięki czemu są szybkie w przygotowaniu. Bułeczki szkolne produkowane są ze specjalnej mieszanki Mix Twarogowy 50% dostępnej wyłącznie w Martin Braun. To produkt wysokiej jakości, o niskiej zawartości tłuszczu. Ciasto na bazie Mixu Twarogowego 50%, ze względu na zawartość proszku do pieczenia nie wymaga od razu wypieku - ciasto może leżakować do 4 godzin. Mix Twarogowy 50% dostępny jest we wrześniu w specjalnej promocji Martin Braun. Do każdego zakupionego worka dodawana jest koszulka bawełniana gratis.
Bułeczki Szkolne – Receptura Martin Braun
Mix Twarogowy 50% 5,00 kg
Mąka pszenna 5,00 kg
Woda 2,5 kg
Jaja 2 kg
Można również dodać posypkę czekoladową do zapiekania PAILLETTEN 1,2 kg
Czas miesienia
5 minut - wolne obroty
1 minuta - szybkie obroty
Leżakowanie 30 min
Temperatura pieczenia 220°C – opadające do 180°C
Czas pieczenia 12 min
Sposób przygotowania
Ciasto miesimy na jednolitą masę
Rozważyć kęsy o wadze 1,4 kg i podzielić dzielarką na 30 bułek (okrągłe lub podłużne)
Ułożyć na blachę i posmarować jajkiem
Bułki można naciąć 2- lub 3-krotnie
Wypiekać bez uprzedniego garowania
Więcej receptur Martin Braun na stronie internetowej: www.martinbraun.pl
***
Martin Braun KG należąca kapitałowo do Grupy Dr. Oetker jest liderem na rynku europejskim w produkcji mieszanek do ciast i aromatów. Na ofertę składa się ponad 500 produktów z asortymentu środków do pieczenia, nadzień na zimno i do zapiekania, polew, żeli i środków zagęszczających, stabilizatorów. Wysoka jakość na bazie najlepszych surowców, nowoczesna technologia produkcji oraz dobry serwis zapewniają firmie Martin Braun wieloletnie zaufanie klientów. W skład Martin Braun Gruppe wchodzą: Agrano AG, Martin Braun KG, C. Siebrecht Sohne KG, Arconsa, Wolf ButterBack, Cresco Spa. oraz Martin Braun Sp. z o.o. (Polska) i Martin Braun Kft. (Węgry). Martin Braun w Polsce sprzedaje swoje produkty od 15 lat. Klienci firmy mają do wyboru oprócz ponad 150 produktów z siedmiu grup asortymentowych takich jak: aromaty, stabilizatory, mieszanki do ciast i chlebów, nadzienia, żele i środki zgęszczające, polewy, dekoracje oraz włoskie pasty do lodów. Oprócz tego także kilkadziesiąt produktów firmy Dr. Oetker Polska. Martin Braun Sp. z .o.o. zdobyła wiele nagród i wyróżnień. W ostatnim czasie firmę nagrodzono m.in. prestiżową „Gazelą Biznesu 2007” oraz nagrodą specjalną za „Najciekawszą Nowość Targów” (Choco Frizzy) podczas targów ExpoSweet 2009.
9527501
1