Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Bułeczki Szkolne od Martin Braun

5 stycznia 2016
Rozpoczął się nowy rok szkolny. Z tej okazji firma Martin Braun Sp. z o.o., lider w branży  cukierniczej i piekarniczej, opracowała specjalną recepturę do produkcji bułeczek szkolnych.  Mix Twarogowy na bazie, którego są one produkowane dostępny jest w promocji tylko we wrześniu.
 
Bułeczki Szkolne to pyszne, lekkie pieczywo z dodatkiem twarożku, przygotowane z myślą o najmłodszych. Specjalna receptura opracowana została przez technologów firmy Martin Braun.

- Priorytetem było stworzenie produktu, który dzięki zawartym węglowodanom będzie źródłem energii, niezbędnej dla każdego dziecka – informuje Marcin Komorowski, Członek Zarządu Martin Braun Sp. z .o.o.

Łatwość  przygotowania, niska cena i wyśmienity smak to główne zalety bułeczek. Nie wymagają garowania, dzięki czemu są szybkie w przygotowaniu. Bułeczki szkolne produkowane są ze specjalnej mieszanki  Mix Twarogowy 50% dostępnej wyłącznie w Martin Braun. To produkt wysokiej jakości, o niskiej zawartości tłuszczu. Ciasto na bazie Mixu Twarogowego 50%, ze względu na zawartość proszku do pieczenia   nie wymaga od razu wypieku - ciasto może leżakować do 4 godzin. Mix Twarogowy 50% dostępny jest            we wrześniu w specjalnej promocji Martin Braun. Do każdego zakupionego worka dodawana jest koszulka bawełniana gratis. 

Bułeczki Szkolne – Receptura Martin Braun
Mix Twarogowy 50%    5,00 kg
Mąka pszenna             5,00 kg
Woda                           2,5 kg
Jaja                                 2 kg

Można również dodać posypkę czekoladową do zapiekania PAILLETTEN   1,2 kg
    
Czas miesienia
5 minut - wolne obroty
1 minuta - szybkie obroty

Leżakowanie                                                         30 min
Temperatura pieczenia                                           220°C – opadające do 180°C
Czas pieczenia                                                      12 min

Sposób przygotowania
Ciasto miesimy na jednolitą masę
Rozważyć kęsy o wadze 1,4 kg i podzielić dzielarką na 30 bułek (okrągłe lub podłużne)
Ułożyć na blachę i posmarować jajkiem
Bułki można naciąć 2- lub 3-krotnie
Wypiekać bez uprzedniego garowania

Więcej receptur Martin Braun na stronie internetowej: www.martinbraun.pl


***

Martin Braun KG należąca kapitałowo do Grupy Dr. Oetker jest liderem na rynku europejskim w produkcji mieszanek do ciast i aromatów. Na ofertę składa się ponad 500 produktów z asortymentu środków             do pieczenia, nadzień na zimno i do zapiekania, polew, żeli i środków zagęszczających, stabilizatorów. Wysoka jakość na bazie najlepszych surowców, nowoczesna technologia produkcji oraz dobry serwis zapewniają firmie Martin Braun wieloletnie zaufanie klientów. W skład Martin Braun Gruppe wchodzą: Agrano AG, Martin Braun KG, C. Siebrecht Sohne KG, Arconsa, Wolf ButterBack, Cresco Spa.                  oraz Martin Braun Sp. z o.o. (Polska) i Martin Braun Kft. (Węgry). Martin Braun w Polsce sprzedaje swoje produkty od 15 lat. Klienci firmy mają do wyboru oprócz ponad 150 produktów z siedmiu grup asortymentowych takich jak: aromaty, stabilizatory, mieszanki do ciast i chlebów, nadzienia, żele i środki zgęszczające, polewy, dekoracje oraz włoskie pasty do lodów. Oprócz tego także kilkadziesiąt produktów firmy Dr. Oetker Polska. Martin Braun Sp. z .o.o. zdobyła wiele nagród i wyróżnień. W ostatnim czasie firmę nagrodzono m.in. prestiżową „Gazelą Biznesu 2007” oraz nagrodą specjalną za „Najciekawszą Nowość Targów” (Choco Frizzy) podczas targów ExpoSweet 2009.


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę