biogaz_09_2025

Brytyjskie jabłka i włoskie śliwki...

5 stycznia 2016
FAMMU/FAPA podała, że Komisja Europejska opublikowała dwa kolejne rozporządzenia wpisujące na unijną listę dwa nowe produkty - są to brytyjskie jabłka o nazwie "Armagh Bramley Apple" oraz pochodzące z Włoch śliwki - "Susina di Dro".

Włoska śliwka w chwili wprowadzenia do obrotu musi posiadać całe owoce, świeży i zdrowy wygląd, być pozbawiona obcych substancji i zapachów,
mieć owalny, lekko podłużny kształt i zwarty miąższ oraz być pokryta charakterystycznym białawym nalotem. Skórka owocu ma kolor od czerwono-fioletowego do granatowo-fioletowego i jest pokryta warstwą nalotu, a czasami także zielonkawymi plamami, a miąższ ma kolor żółty lub żółto-zielony.

Natomiast w przypadku brytyjskiego jabłka jest ono jest dużym zielonym świeżym owocem stosowanym do celów kulinarnych. Owoc ma czerwonawe zabarwienie; miąższ jest biały z lekkim odcieniem zieleni.



POWIĄZANE

Coraz większą popularność zyskują nowoczesne produkty na bazie naturalnych skład...

Sens dokonującej się na naszych oczach rewolucji internetowej da się lepiej zroz...

Federacja Branżowych Związków Producentów Rolnych wyraża pełne poparcie dla stan...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę