Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Bezpieczne normy

12 stycznia 2009
Australijski rząd oraz przemysł spożywczy podpiszą w tym roku porozumienie, na mocy którego w przetworzonej żywności ma być ograniczona zawartość soli.
Szacuje się, że przeciętny Australijczyk codziennie konsumuje 9 gramów soli.

Tymczasem bezpieczna dla człowieka dawka to zaledwie 1 gram.



POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę