Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Bezpieczeństwo unijnej żywności

5 stycznia 2016
W 2014 roku konsumenci  skorzystają z nowych zasad znakowania żywności . Parlament Europejski postanowił bowiem , że  na etykietach na terenie całej UE  będzie musiało znaleźć się dokładne określenie wartości odżywczej, także produktów przetworzonych czy precyzyjne podanie kraju pochodzenia mięsa.
Wyraźniej maja być też oznaczone  na opakowaniu składniki mogące uczulać, takie jak orzechy czy laktoza. W tym, roku Unia Europejska dbając o zdrowie swoich mieszkańców zamierza prowadzić intensywną kampanię, której celem będzie zniechęcenie Europejczyków do palenia tytoniu.



POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę