A_BIO_AGRO_950

Bezpieczeństwo unijnej żywności

5 stycznia 2016
W 2014 roku konsumenci  skorzystają z nowych zasad znakowania żywności . Parlament Europejski postanowił bowiem , że  na etykietach na terenie całej UE  będzie musiało znaleźć się dokładne określenie wartości odżywczej, także produktów przetworzonych czy precyzyjne podanie kraju pochodzenia mięsa.
Wyraźniej maja być też oznaczone  na opakowaniu składniki mogące uczulać, takie jak orzechy czy laktoza. W tym, roku Unia Europejska dbając o zdrowie swoich mieszkańców zamierza prowadzić intensywną kampanię, której celem będzie zniechęcenie Europejczyków do palenia tytoniu.



POWIĄZANE

Rosnące zainteresowanie konsumentów produktami bio oraz potrzeba zrównoważonego ...

Polscy sadownicy i konsumenci pod presją kolejnych podwyżek. Apel KUPS do posłów...

Współczesny rynek suplementów diety rozwija się w błyskawicznym tempie. Konsumen...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę