europejskie forum rolników 2025

Bezpieczeństwo unijnej żywności

5 stycznia 2016
W 2014 roku konsumenci  skorzystają z nowych zasad znakowania żywności . Parlament Europejski postanowił bowiem , że  na etykietach na terenie całej UE  będzie musiało znaleźć się dokładne określenie wartości odżywczej, także produktów przetworzonych czy precyzyjne podanie kraju pochodzenia mięsa.
Wyraźniej maja być też oznaczone  na opakowaniu składniki mogące uczulać, takie jak orzechy czy laktoza. W tym, roku Unia Europejska dbając o zdrowie swoich mieszkańców zamierza prowadzić intensywną kampanię, której celem będzie zniechęcenie Europejczyków do palenia tytoniu.



POWIĄZANE

W weekend sklepy czeka prawdziwy szturm. Polacy ruszą na świąteczne zakupy. Głów...

Federalna Służba Nadzoru Weterynaryjnego i Fitosanitarnego Rosji, podaje za pośr...

Badanie odzieży i bielizny zakupionych na dwóch azjatyckich platformach wykazało...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę