16 stycznia rozpoczynają się w Berlinie największe na świecie targi rolnictwa, żywności i ogrodnictwa - Grüne Woche. Przez 10 dni na 124 tys. m2 swoją ofertę prezentować będą wystawcy z ponad 70 krajów.
Zielony Tydzień w Berlinie jest największym spotkaniem producentów i przetwórców żywności z całego świata. To miejsce nie tylko pozwala na pokazanie swoich regionalnych produktów znacznej liczbie konsumentów, odwiedzających targi, ale również daje możliwość wejścia na nowe rynki, pozyskania kolejnych klientów czy nawiązania kontaktów biznesowych
Jak udało się nam dowiedzieć w trakcie Zielonego Tygodnia na stoisku Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi prezentowane będą polskie specjały, produkty tradycyjne, ekologiczne, a podczas pokazów kulinarnych przygotowane zostaną tradycyjne polskie zupy czy dania mięsne. Odwiedzający stoisko będą mogli spróbować m.in. polskich wędzonek, wędlin, serów, czy pieczywa.