Biogaz_III Forum 2025

Będzie mniej cukru w Rosji?

12 sierpnia 2013
FAMMU/FAPA podaje, że trzeci test jakości buraków cukrowych, jakie przeprowadzono w Rosji w bieżącej kampanii cukrowniczej, wykazał zbliżoną wagę korzeni i nieco większą średnią zawartość cukru w korzeniach w ujęciu rocznym.
Rosja dąży do samowystarczalności w sektorze cukru, ale ubiegłoroczna susza sprawiła, że wielu rolników zastąpiło buraki innymi uprawami. Rosyjski instytut studiów nad rynkami rolnymi IKAR szacuje, że z tego powodu tegoroczna produkcja cukru buraczanego spadnie o 19% do 3,85 mln ton. Z tego tez względu najprawdopodobniej wzrośnie import cukru.



POWIĄZANE

W czasach, gdy europejskie rolnictwo stoi w obliczu bezprecedensowych wyzwań – o...

Polska sprzeciwia przedłużeniu umowy UE–Ukraina o transporcie drogowym. Uderza o...

Czerwiec w tym roku stoi pod znakiem wyborów. Niektórzy głosowali sercem, inni r...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę