Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Będzie mniej cukru w Rosji?

12 sierpnia 2013
FAMMU/FAPA podaje, że trzeci test jakości buraków cukrowych, jakie przeprowadzono w Rosji w bieżącej kampanii cukrowniczej, wykazał zbliżoną wagę korzeni i nieco większą średnią zawartość cukru w korzeniach w ujęciu rocznym.
Rosja dąży do samowystarczalności w sektorze cukru, ale ubiegłoroczna susza sprawiła, że wielu rolników zastąpiło buraki innymi uprawami. Rosyjski instytut studiów nad rynkami rolnymi IKAR szacuje, że z tego powodu tegoroczna produkcja cukru buraczanego spadnie o 19% do 3,85 mln ton. Z tego tez względu najprawdopodobniej wzrośnie import cukru.



POWIĄZANE

Integracja ukraińskiego rynku rolnego z Unią Europejską wymaga zwiększenia ogóln...

Trwa serial związany ze zwrotami gruntów rolnych dzierżawionych przez podmioty (...

Według stanu na 21 listopada cukrownie zrzeszone w Krajowym Stowarzyszeniu Produ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę