Ptak_Waw_CTR_2024

Australia eksportuje więcej mięsa do Chin

8 sierpnia 2013
Jak podała FAMMU/FAPA, podczas gdy Japonia pozostaje nadal największym rynkiem zbytu na mięso czerwone dla Australijczyków, najszybciej rozwijającym się nowym kierunkiem eksportu są Chiny.

W sezonie 2012/2013 Chiny wyprzedziły Koreę Południową, zajmując trzecie miejsce wśród największych odbiorców mięsa z Australii. Dostawy na ten rynek zwiększyły się czterokrotnie w stosunku do poprzedniego sezonu, wynosząc 163,4 tys. ton.

W tym samym okresie eksport mięsa czerwonego do Japonii obniżył się o 8 proc. do 309,9 tys. ton. Dla porównania sprzedaż do Stanów Zjednoczonych zwiększyła się o 6 proc. do 271,1 tys. ton, natomiast eksport do Korei Południowej wzrósł o 12 proc. do 141,6 tys. ton.



POWIĄZANE

18 lat edukacji konsumenckiej ✿ współpraca z placówkami naukowymi ✿ promowanie  ...

W piątek na Rządowym Centrum Legislacji opublikowano projekty ustaw: o rejestrow...

W październiku odbyło się posiedzenie grupy roboczej „Miód” Copa-Cogeca, w który...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę