Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

ARR zaprasza

5 stycznia 2016
W Warszawie, w Hali MT Polska, w dniach 26 - 28 marca trwają targi EuroGastro. Jest to najważniejsze i największe wydarzenie targowe w Polsce dedykowane branży HoReCa. Agencja Rynku Rolnego jest obecna na targach na stoisku B-27 pod szyldem kampanii Trzy Znaki Smaku. Atrakcją stoiska będą pokazy kulinarne dwóch mistrzów – Grzegorza Łapanowskiego oraz Roberta Sokolskiego.
 Goście, którzy odwiedzą stoisko ARR będą mogli skosztować, na przykład: kaczkę z suską sechlońską (ChOG) i jabłkami łąckimi (ChOG) albo miodowego musu śmietankowego z korzennym koglem-moglem, bezami i gruszkami karmelizowanymi w trójniaku (GTS)  z miodem drahimskim (ChOG), które przygotuje Grzegorz Łapanowski.
Natomiast Robert Sokolski przyrządzi m.in. gulasz z fasolą wrzawska (ChNP), z kiełbasą myśliwską (GTS), suską sechlońską (ChOG) i trójniakiem (GTS), spaghetti z marchwi i cukinii z kiełbasą lisiecką (ChOG) i sosem z wielkopolskiego sera smażonego (ChOG) z trójniakiem (GTS) oraz wiele innych smakowitych dań, z wykorzystaniem produktów z unijnymi oznaczeniami, pochodzących od certyfikowanych producentów.
Pracownicy ARR  poza częstowaniem gości będą również udzielać informacji o wspólnotowym systemie ochrony produktów regionalnych i tradycyjnych, o polskich produktach z oznaczeniami ChNP, ChOG i GTS

Istotą programu „Trzy znaki smaku” skierowanego na rynek polski jest informowanie nt. wspólnotowego systemu ochrony produktów regionalnych i tradycyjnych, a także promocja znakowanych w tym systemie produktów spożywczych.
Główny przekaz kampanii ma za zadanie zachęcać do konsumpcji produktów wytwarzanych w ramach unijnego systemu ochrony produktów regionalnych i tradycyjnych oraz podkreślać  ich zalety wynikające z uczestnictwa w tym systemie
Kampania „Trzy znaki smaku” skierowana jest przede wszystkim do:konsumentów, wytwórców produktów (rolnicy, przetwórcy z sektora rolno-spożywczego, organizacje zrzeszające producentów i przetwórców żywności) i odbiorców pośrednich (dystrybutorzy artykułów spożywczych, hurtownicy artykułów spożywczych, kupcy detaliczni artykułów spożywczych oraz szeroko pojęty kanał HoReCa - restauratorzy i adepci szkół gastronomicznych).


POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę