W dniach 10-16.02.2014 r. (według Zintegrowanego Systemu Rolniczej Informacji Rynkowej MRiRW) w Polsce zakłady mięsne kupowały żywiec wieprzowy średnio po 4,71 zł/kg, o 6 proc. taniej niż w poprzednim tygodniu. Jednocześnie było to o 5 proc. taniej niż przed miesiącem i o 9 proc. taniej niż rok wcześniej. Krajowe ceny zakupu żywca wołowego ukształtowały się przeciętnie na poziomie 6,01 zł/kg, o 2 proc. niższym niż w poprzednim tygodniu. Równocześnie cena żywca wołowego była o 1 proc. wyższa niż przed miesiącem, ale o 7 proc. niższa niż w analogicznym okresie 2013 r.
Za kurczęta brojlery zakłady drobiarskie płaciły średnio 3,64 zł/kg, o 1 proc. mniej niż tydzień wcześniej, ale o 4 proc. więcej niż przed miesiącem. Cena kurcząt była o 4 proc. niższa niż przed rokiem. Indyki skupowano po 5,50 zł/kg, o 1 proc. taniej niż w poprzednim tygodniu. Cena ta była również niższa niż miesiąc wcześniej (o 2 proc.) i niż przed rokiem (o 1 proc.).