Jednym z najważniejszych zagadnień jest dziś umiejętność określenia stopnia ponoszonego ryzyka kredytowego jak i minimalizowanie ilości udzielania „złych” kredytów i to z punktu widzenia banku jak i przedsiębiorcy starającego się o kredyt.
Można to osiągnąć poprzez znajomość aktualnej wiedzy rynkowej, struktury sektorów, ich sytuacji ekonomicznej, silnych i słabych stron (analiza SWOT), a także perspektyw ich działania w nadchodzących latach, ze szczególnym uwzględnieniem tych, które wynikają z integracji Polski z Unią Europejską.
Zagadnienia te będę przedmiotem szkolenia , które kierujemy zarówno do pracowników sektora bankowego jak i przedsiębiorców branży spożywczej. Szczegółowej analizie zostaną poddane następujące branże spożywcze: branża mleczarska, przetwórstwo zbóż, przemysł cukrowniczy, przemysł tłuszczowy, branża mięsna, przemysł owocowo-warzywny, produkcja napojów.
Szkolenie odbywać się będzie metodą e-learningową , a każdy uczestnik może wybrać dowolną ilość branż, w szkoleniu których pragnie uczestniczyć. Wszystkie szczegóły oraz formularz zgłoszeniowy znajdują się na stronie www.ise.edu.pl