Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna realizuje projekt „Akademia kucharza regionu”., którego celem jest zwiększanie świadomości pracowników branży turystycznej i gastronomicznej na temat wartości produktów regionalnych. Jego efektem ma być częstsze uwzględnianie specyfiki kuchni regionalnej w ofercie firm sektora turystycznego. Do udziału w bezpłatnych szkoleniach, które odbędą się 4 i 16 lutego bieżącego roku zaprasza zaprasza pracowników branży gastronomicznej, turystycznej i rolników z terenu województwa kujawsko – pomorskiego .
Szkolenia odbywać się będą w modułach, w których uczestnicy zaznajomią się m.in. ze sposobami przygotowywania gęsi białej kołudzkiej, dziczyzny, ryb słodkowodnych, a także poznają specyfikę promowania kultury regionu kujawsko-pomorskiego i nowoczesnego marketingu jako wsparcia promocji i sprzedaży.
Projekt "Akademia Kucharza Regionu" współfinansowany jest przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Poddziałania 8.1.1 „Wspieranie rozwoju kwali?kacji zawodowych i doradztwo dla przedsiębiorstw”.