A_BIO_AGRO_950

200 ton przeterminowanego mięsa trafiło na rynek?

26 września 2012
Prokuratura we Włocławku sprawdza, czy 200 ton przeterminowanego mięsa z upadłych zakładów z Czerniewic w Kujawsko-Pomorskiem trafiło na rynek. Śledczy podejrzewają, że w styczniu i lutym, tuż przed ogłoszeniem bankructwa zakładu, mogło w nim dochodzić do fałszowania dokumentacji produktów.

Prokuratorzy sprawdzają przede wszystkim autentyczność handlowych dokumentów identyfikacyjnych i badają, czy nienadające się już do spożycia mięso było celowo sprzedawane w opakowaniach z nowymi etykietami.
Ustalają też, jakie terminy składowania miało mięso oraz - na podstawie faktur sprzedaży - kiedy trafiło do odbiorców. Nie jest też wykluczone, że mięso było wcześniej przechowywane w niewłaściwych warunkach.

 
 
Potencjalne zarzuty w tej sprawie dotyczyłyby fałszowania dokumentów i sprowadzenia niebezpieczeństwa dla zdrowia wielu osób, jednak na razie prokuratura nie ma jeszcze żadnych oficjalnych podejrzanych.

POWIĄZANE

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...

Specjalistka ds. żywienia mówi o szkodliwych mitach dietetycznych  Dieta bezglut...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę