Obiekty inwentarskie z pełnym wyposażeniem, bezpłatne badanie kiszonek, wspólne gotowanie z Masterchefem – Damianem Kordasem wraz z degustacją, praktyczne warsztaty i panele dyskusyjne, konkurs „Złota Karta” z możliwością zdobycia certyfikatu złotego hodowcy oraz wygrania cennych nagród, w tym tony paszy – to tylko niektóre z atrakcji czekających na gości Agro Days. Odwiedzający będą mieli również okazję spotkać się i porozmawiać z ekspertami ds. żywienia i hodowli bydła, drobiu, trzody chlewnej, a także budownictwa inwentarskiego oraz ze znanymi blogerami rolniczymi. Wstęp wolny, ale wymaga rejestracji – na stronie www.agrodays.pl lub na miejscu.
Istotnym wydarzeniem Agro Days będzie konferencja pt. „Żywność pod presją? Odpowiedzialna produkcja, świadoma konsumpcja” z udziałem Łukasza Dominiaka – dyrektora Krajowej Rady Drobiarstwa, Damiana Kordasa – zwycięzcy programu Masterchef, Bartosza Urbaniaka, szefa Bankowości Agro BNP Paribas, Wiktora Szmulewicza – prezesa Krajowej Izby Rolniczej, hodowcy bydła oraz Adama Zaleskiego – dyrektora generalnego De Heus. Ponadto – podczas debaty zostaną przedstawione wyniki badań preferencji zakupowych Polaków, przeprowadzonych przez agencję badawczą MANDS na zlecenie De Heus.
Główna część wystawiennicza Agro Days będzie należała do ponad 90-ciu firm, które reprezentują wszystkie obszary i etapy hodowli. Wśród firm m.in. AdiFeed, Agro Technologie, Biomin, BioPoint, BroMargo, Cobb Germany, Indrol, Konrad, Kubota, Lely, MS Schippers, Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka, Sgariboldi Agro Partner.
Wielką ciekawostką i unikatowym wydarzeniem będą makiety chlewni, kurnika i obory w rzeczywistych rozmiarach, oczywiście wyposażone w sprzęt. W obiektach odbędą się pokazy i unikatowe warsztaty oraz eksperckie konsultacje.
Kluczowy element Agro Days stanowią praktyczne warsztaty oraz specjalistyczne panele dyskusyjne. Organizatorzy zaplanowali także premierę autorskich cykli spotkań dla hodowców, w tym: Krowie na Zdrowie (o jakości pasz objętościowych), Akademia Zdrowego Wymienia, Akademia Odchowu Cielaka, Akademia Mieszania Pasz oraz Żwacz musi trybić (o systemach żywienia). W programie również tematy związane m.in. z zapobieganiem mikotoksynom w paszach objętościowych, robotami udojowymi, inwestycjami w obiekty inwentarskie, ze zwalczaniem salmonellozy, bioasekuracją, systemach IT wspierających zarzadzanie obiektami inwentarskimi, kokcydiozą, nGMO, prawidłowym żywieniem, analizami traw, stadzie podstawowym, żywieniem płynnym oraz doradztwem prawnym, budowlanym i żywieniowym. Oczywiście porozmawiamy także o wyzwaniach, problemach i prognozach dla rynku bydła, drobiu i trzody chlewnej.
Odwiedzający mogą liczyć na moc atrakcji – w tym quizy, konkursy z atrakcyjnymi nagrodami, bezpłatną strefę gastronomiczną i pokaz gotowania z degustacją. Program dostępny jest tutaj.
Wydarzenie przeznaczone jest dla hodowców bydła, drobiu, trzody chlewnej, ekspertów oraz wszystkich, którzy interesują się branżą agro. Zapraszamy w weekend 2-3 lutego do Global Expo w Warszawie, przy ul. Modlińskiej 60D. Organizator zapewnia bezpłatne miejsca parkingowe dla zwiedzających.
Można się jeszcze rejestrować na www.agrodays.pl. Jeśli nie masz kodu, uprawniającego do bezpłatnego wejścia, napisz na agrodays@deheus.com.
De Heus - ekspert w żywieniu zwierząt i lider w dostarczaniu rozwiązań żywieniowych na polskim rynku paszowym.
Firma De Heus działa w ponad 50 krajach na całym świecie, wspierając osiągnięcia swoich klientów: producentów żywca, mleka, jaj i ryb. Nieustannie, wspólnie z klientami, firma wzmacnia wydajność i rozwój technologiczny, wykorzystując swoją bogatą wiedzę o żywieniu i hodowli zwierząt.
Na polskim rynku paszowym De Heus obecny jest od ponad 25 lat. Produkuje mieszanki paszowe pełnoporcjowe, mieszanki uzupełniające (koncentraty), a także mieszanki mineralno-witaminowe (premiksy) i preparaty mlekozastępcze.
Posiada szeroką ofertę rozwiązań żywieniowych dla hodowców drobiu, bydła i trzody chlewnej. Rozwiązania te cechują się wysoką jakością oraz optymalnym zbilansowaniem recepturowym. W skład produktów wchodzą jedynie surowce najwyższej jakości. Dodatkowo, kontrola komponentów pasz i wymagające procedury produkcyjne sprawiają, że produkty są bezpieczne i zdrowe dla zwierząt i ludzi.
Znakami rozpoznawczymi firmy są profesjonalne doradztwo żywieniowo-techniczne oraz specjalistyczne programy żywieniowe „szyte na miarę” potrzeb klientów. De Heus oferuje również doradztwo w budowie obiektów inwentarskich, realizowane przez profesjonalistów z działu Agra-Matic.
infowire.pl