Na rynkach hurtowych skończyły się dostawy wielu polskich warzyw. Z powodzeniem zastępuje je towar z importu. Sprowadzana czerwona i żółta papryka kosztuje maksymalnie 10 zł za kilogram, zielona jest o 3 zł tańsza.
Nie ma już także polskich ogórków, za hiszpańskie trzeba zapłacić od 3,10 do 4 zł za kilogram. Sporo jest pomidorów importowanych z Maroka i Wysp Kanaryjskich, jednak nasz towar konkuruje z nimi cenowo.Coraz większe zainteresowanie cytrusami, ceny na razie są stabilne. Najtańsze mandarynki pochodzą z Hiszpanii, więcej zapłacimy za te z Maroka i Grecji. Kilogram kosztuje od 2,80 do 4,5 zł. Na rynkach hurtowych teraz jest najlepszy czas na zakup bakalii.
Na rynkach hurtowych teraz jest najlepszy czas na zakup bakalii. Największym powodzeniem cieszy się mak oraz orzechy. Kilogram włoskich w łupinach kosztuje maksymalnie 3 złote, laskowe są 3-krotnie droższe.