Ptak_Waw_CTR_2024

Polski producent żywności

6 lipca 2005

Tytuły Polskiego Producenta Żywności przyznane. Dostanie je od Stowarzyszenia imienia Eugeniusza Kwiatkowskiego dwadzieścia jeden firm z całej Polski.

Konkurencja w tym roku była ogromna. O tytuł polskiego producenta żywności walczyło ponad 100 firm. Kapituła wybrała 21 najlepszych. Są wśród nich między innymi producenci serów, zakłady wędliniarskie i piekarnie.

Ale zwycięskie firmy dostają nie tylko tytuł. Wygrana to również możliwość wstąpienia do klubu najlepszych polskich producentów żywności.

To już dziewiąty konkurs Polskiego Producenta Żywności. Nominują do niego urzędy marszałkowskie, a produkty oceniają eksperci. Tytułem może się pochwalić kilkaset firm z całej Polski. Tegoroczne wręczenie nagród odbędzie się na targach Polagra w Poznaniu - 20 września.


POWIĄZANE

Trwają żniwa kukurydziane. W regionach, w których rozpoczęły się najwcześniej, r...

Rzepak ozimy w okresie jesiennym wymaga nawożenia dolistnego, które jest uzupełn...

Skończyły się żniwa kukurydzy kiszonkowej, rozpoczyna się zbiór odmian zbieranyc...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę