Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Polski producent żywności

6 lipca 2005

Tytuły Polskiego Producenta Żywności przyznane. Dostanie je od Stowarzyszenia imienia Eugeniusza Kwiatkowskiego dwadzieścia jeden firm z całej Polski.

Konkurencja w tym roku była ogromna. O tytuł polskiego producenta żywności walczyło ponad 100 firm. Kapituła wybrała 21 najlepszych. Są wśród nich między innymi producenci serów, zakłady wędliniarskie i piekarnie.

Ale zwycięskie firmy dostają nie tylko tytuł. Wygrana to również możliwość wstąpienia do klubu najlepszych polskich producentów żywności.

To już dziewiąty konkurs Polskiego Producenta Żywności. Nominują do niego urzędy marszałkowskie, a produkty oceniają eksperci. Tytułem może się pochwalić kilkaset firm z całej Polski. Tegoroczne wręczenie nagród odbędzie się na targach Polagra w Poznaniu - 20 września.


POWIĄZANE

Analitycy Conab spodziewają się, że całkowite zbiory plonów w Brazylii w sezonie...

Post szacuje, że produkcja jabłek, gruszek i winogron stołowych w Chinach wzrośn...

Trwają żniwa kukurydziane. W regionach, w których rozpoczęły się najwcześniej, r...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę