biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Nowy chleb z witaminą E

31 stycznia 2003

Zakłady Przetwórstwa Zbożowo-Młynarskiego Sp. z o.o. w Kruszwicy rozpoczęły wypiek chleba z zarodkami pszennymi, zawierającymi witaminę E.

Modernizacja młynu kruszwickiej spółki przyczyniła się do usprawnienia procesu technologicznego produkcji mąki. Zarodki pszenne, zawierające najcenniejsze składniki pszenicy, zwłaszcza witaminę E, wykorzystuje się do wypieku chleba.

Prezes zarządu kruszwickich "Spichrzów" Edmund Kowalski powiedział – Mamy nadzieję, że nasz nowy produkt z naturalną witaminą E przyjmie się na kujawskim rynku.     


POWIĄZANE

W 2024 r. w Polsce było niecałe 25 tys. ekologicznych producentów żywności, co o...

Ochrona ziemniaka od A do Z. Co proponuje plantatorom INNVIGO? Ze względu na war...

Zawartość boru w glebach jest bardzo niska. Ponad 80% powierzchni gruntów ornych...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę