Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Nowa soja – mniejsze ryzyko alergii

29 listopada 2002

Amerykańscy naukowcy otrzymali nową odmianę modyfikowanej genetycznie soi.

Zmodyfikowana soja nie wytwarza białka P-34 wywołującego reakcje alergiczne u 6-8% dzieci i 1-2% dorosłych. Białko to jest odpowiedzialne za ponad połowę alergii wywoływanych przez soję.


POWIĄZANE

Analitycy Conab spodziewają się, że całkowite zbiory plonów w Brazylii w sezonie...

Post szacuje, że produkcja jabłek, gruszek i winogron stołowych w Chinach wzrośn...

Trwają żniwa kukurydziane. W regionach, w których rozpoczęły się najwcześniej, r...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę