Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Polskie jedzenie staje się nową atrakcją turystyczną dla obcokrajowców.

12 maja 2015
Polskie jedzenie staje się nową atrakcją turystyczną dla obcokrajowców. W naszym kraju jest już prawie 20 szlaków kulinarnych - między innymi gęsinowy, oscypkowy, śliwkowy oraz szlak karpia.


Już od jakiegoś czasu widać, że dla turysty szczególnie takiego, który przyjeżdża na krótki okres musi być przygotowana specjalna oferta. Taka, która go w pewien sposób zaskoczy - mówi wiceprezes Polskiej Organizacji Turystycznej Bartłomiej Walas. Nie wystarczy już zamek czy pałac. Dodaje, że tym co coraz bardziej przyciąga do Polski jest także współczesna kuchnia, która się bardzo obcokrajowcom się podoba.

Będziemy ją promować między innymi przy okazji EXPO 2015 w Mediolanie, którego hasłem przewodnim jest "Wyżywienie planety, energia dla życia”. Na wystawę wydano specjalną książkę "Apetyt na Polskę". Opowiada ona o nowym

spojrzeniu na naszą kuchnię - mówi redaktor naczelna Magazynu Usta i autorka koncepcji książki Monika Brzywczy,

W Mediolanie pokażemy, że mamy świetne regionalne produkty - m.in. sery, wędlinę oraz alkohole.

POWIĄZANE

Po wybuchu choroby niebieskiego języka w Europie w 2023 r., wirus choroby niebie...

21 października br. OSM Piątnica rozpoczyna kampanię promującą śmietanę 18%. W s...

Pracownicy z terenów objętych powodzią zaczynają masowo sięgać po zwolnienia lek...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę