biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Mlekovitka na 5

6 lutego 2006

Serek twarogowy „Mlekovitka” uzyskał ocenę bardzo dobrą w niezależnym badaniu przeprowadzonym dla miesięcznika „Świat Konsumenta”.

Badania na zlecenie miesięcznika wykonało akredytowane labortorium w Niemczech. Serek twarogowy kremowy z ziołami „Mlekovitka” produkowany przez SM Mlekovita z Wysokiego Mazowieckiego został w nim oceniony na piątkę pod względem parametrów bezpieczeństwa zdrowotnego. Autorzy rankingu podkreślili, że „Mlekovitka” pod względem składu recpeturowego była najbardziej naturalna i nie zawierała żadnych substancji poprawiających jakość. Te czynniki złożyły się na przyznanie serkowi ogólnej oceny: bardzo dobry.

Serki „Mlekovitka” produkowane są w zakładzie w Wysokiem Mazowieckiem od 2000 r. Obecnie dostępne są w trzech smakach: naturalnym, ziołowym i ze szczypiorkiem. Serkom „Mlekovitka” przyznano znak „Polska Dobra Żywność” podczas targów Polagra Food 2002 w Poznaniu.


POWIĄZANE

Spółdzielnia Mleczarska Ryki, jeden z wiodących producentów serów dojrzewających...

Przyspieszone tempo wdrażania regulacji CSRD (Corporate Sustainability Reporting...

Małgorzata Cebelińska, Wiceprezes Zarządu Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol, wzię...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę