Prezes Zarządu Dariusz Sapiński, już po raz drugi został wybrany człowiekiem sukcesu tygodnika KONTAKTY a MASŁO EKSTRA POLSKIE Podlaską Marką Roku 2008
Uroczysta Gala, piątej edycji konkursu Marszałka Województwa Podlaskiego - Podlaska Marka Roku odbyła się w minioną sobotę - 28 marca w Operze i Filharmonii Podlaskiej w Białymstoku. Uhonorowano najlepsze produkty, przedsięwzięcia, smaki oraz miejsca Podlasia w 2008 roku.
W kategorii Produkt zwyciężyło produkowane przez Mlekovitę
Masło ekstra POLSKIE
- Jest to doskonała forma promocji wyrobów naszego województwa, i takie okazje trzeba wykorzystać - powiedział Prezes Zarządu Dariusz Sapiński odbierając nagrodę – statuetkę „Liść dębu". - Mamy bardzo wiele bardzo dobrych wyrobów które należy pokazać. Przede wszystkim te wyroby wymagają promocji. Nasze produkty nie tylko pochodzą z czystych ekologicznie terenów, lecz są wytwarzane przy pomocy doskonałego parku maszynowego, który umożliwia przestrzeganie wszystkich reżimów sanitarnych i technologicznych. Dzięki temu mają one atesty i są zarejestrowane u bardzo wymagających klientów w wielu krajach świata…”
MASŁO EKSTRA POLSKIE to:
* Czyste masło ekstra o zawartości min. 82% tłuszczu, wyprodukowane ze świeżej śmietanki bez dodatku tłuszczu roślinnego, zawiera wyłącznie tłuszcz mleczny.
* Posiada doskonałą smarowność , która jest efektem nowej technologii produkcji i wieloletniego doświadczenia
* zachowuje walory smakowo zapachowe tradycyjnego masła
* Specjaliści ds. Żywienia zalecają spożywanie tłuszczu mlecznego w codziennej diecie przez kobiety w ciąży, dzieci i młodzież, ponieważ pozytywnie on wpływa na zdrowie.
* najszlachetniejszy tłuszcz zwierzęcy i doskonałe źródło energii. Posiada wysoką wartość odżywczą ze względu na wysoką zawartość NNKT (Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych): linolowego, linolenowego i arachidowego, które nie są wytwarzane przez organizm człowieka, dlatego muszą być dostarczane razem z pożywieniem.
* jest naturalnym źródłem cennych dla organizmu człowieka witamin: A, D, E, K, które wzmacniają układ odpornościowy oraz mają pozytywny wpływ na wzrok i zapobiegają krzywicy u dzieci.
* tłuszcz mleczny charakteryzuje się wysoką strawnością (prawie 100%) u dzieci i młodzieży oraz osób dorosłych, dzięki zemulgowaniu tłuszczu i składzie kwasów tłuszczowych.
Masło Ekstra POLSKIE polecamy do: smarowania pieczywa, przygotowywania kremów, duszenia warzyw, jako dodatek do zup oraz innych celów kulinarnych
8249080
1