Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Mlekovita nagrodzona

1 kwietnia 2009
Prezes Zarządu Dariusz Sapiński, już po raz drugi został wybrany człowiekiem sukcesu tygodnika KONTAKTY a  MASŁO EKSTRA POLSKIE Podlaską Marką Roku 2008
Uroczysta Gala, piątej edycji  konkursu Marszałka Województwa Podlaskiego - Podlaska Marka Roku odbyła się w minioną sobotę - 28 marca w Operze i Filharmonii Podlaskiej w Białymstoku. Uhonorowano najlepsze produkty, przedsięwzięcia, smaki oraz miejsca Podlasia w 2008 roku.



W kategorii Produkt zwyciężyło produkowane przez Mlekovitę Masło ekstra POLSKIE

- Jest to doskonała forma promocji wyrobów naszego województwa, i takie okazje trzeba wykorzystać - powiedział Prezes Zarządu Dariusz Sapiński odbierając  nagrodę – statuetkę  „Liść dębu". -  Mamy bardzo wiele bardzo dobrych wyrobów które należy pokazać. Przede wszystkim te wyroby wymagają promocji. Nasze produkty nie tylko pochodzą  z czystych ekologicznie terenów, lecz są wytwarzane przy pomocy doskonałego  parku maszynowego, który umożliwia przestrzeganie wszystkich reżimów sanitarnych i technologicznych. Dzięki temu  mają one atesty i są zarejestrowane u bardzo wymagających klientów w wielu krajach świata…”

MASŁO EKSTRA POLSKIE to:

    * Czyste masło ekstra o zawartości min. 82% tłuszczu, wyprodukowane ze świeżej śmietanki bez dodatku tłuszczu roślinnego, zawiera wyłącznie tłuszcz mleczny.
    * Posiada doskonałą smarowność , która jest efektem nowej technologii produkcji i wieloletniego doświadczenia
    *  zachowuje walory smakowo zapachowe tradycyjnego masła
    * Specjaliści ds. Żywienia zalecają spożywanie tłuszczu  mlecznego w codziennej diecie przez kobiety w ciąży, dzieci i młodzież, ponieważ pozytywnie on  wpływa na zdrowie.
    *  najszlachetniejszy tłuszcz zwierzęcy i doskonałe źródło energii.  Posiada wysoką wartość odżywczą ze względu na wysoką zawartość NNKT (Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych): linolowego, linolenowego i arachidowego, które nie są wytwarzane przez organizm człowieka, dlatego muszą być dostarczane razem z pożywieniem.
    * jest naturalnym źródłem  cennych dla organizmu człowieka witamin: A, D, E, K, które wzmacniają układ odpornościowy oraz mają pozytywny wpływ na wzrok i zapobiegają krzywicy u dzieci.
    * tłuszcz mleczny charakteryzuje się wysoką strawnością (prawie 100%) u dzieci i młodzieży oraz osób dorosłych, dzięki zemulgowaniu tłuszczu i składzie kwasów tłuszczowych.   

Masło Ekstra POLSKIE polecamy do: smarowania pieczywa,  przygotowywania kremów, duszenia warzyw, jako dodatek do zup oraz innych celów kulinarnych

POWIĄZANE

Po wybuchu choroby niebieskiego języka w Europie w 2023 r., wirus choroby niebie...

21 października br. OSM Piątnica rozpoczyna kampanię promującą śmietanę 18%. W s...

Pracownicy z terenów objętych powodzią zaczynają masowo sięgać po zwolnienia lek...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę