Produkowane z najwyższej jakości mleka, są niezwykle ważnym składnikiem diety gdyż zawierają żywe kultury bakterii jogurtowych, dodatek witamin A i D3, stanowią cenne źródło białka oraz wapnia. Wapń jest budulcem kości i zębów, dlatego tak istotna jest jego odpowiednia ilość w diecie, szczególnie w procesie kształtowania się tkanki kostnej u dzieci i młodzieży, gdy kości rosną i stają się twardsze. Wzbogacone w witaminy A i D3, mają dodatkowo dobroczynne działanie. Witaminy sprzyjają regeneracji komórek, łagodzą stany zapalne skóry. Witamina A jest stymulatorem wzrostu i rozwoju młodego organizmu oraz pełni ważną funkcję w procesie widzenia. Witamina D3 natomiast pobudza wchłanianie wapnia i fosforu oraz zapobiega wydalaniu się tych pierwiastków z organizmu. Aby organizm mógł lepiej wchłaniać witaminy zastosowano zwiększoną zawartość tłuszczu. Do wyboru cztery smaki szczególnie lubiane przez dzieci: bananowy, toffi, czekoladowy, malinowy.